Знаете ли, че… днес започна ски сезонът в Пампорово?

Пампорово откри ски сезона днес (17.12), ден по-рано заради обилния снеговалеж и големия брой желаещи да практикуват зимните спортове.

Лифт картата днес ще струва само 10 лв., а в събота цената ще е като миналогодишната – 62 лв. Такава ще остане до 28.12.2021 г.

Знаете ли, че…?

За първи път ски услуги за ски-зона Пампорово ще могат да се купуват предварително от уеб магазин. Срещу платената сума онлайн получавате QR код, който сканирате на поставените специални pick-up устройства в ски-зоната. След което си взимате картата от самото устройство. Същите лифт карти ще могат да се презареждат многократно пак от уеб магазина.

За първи път стартира и младежката програма на Пампорово за деца от 12 до 17.99 години целодневните лифт карти ще са 49 лв.

За най-малките (от 4 до 7 г.) на ски-център Малина се обособява специална детска зона за обучение – със съоръжение за първи стъпки и зимни туби. Новото тук е, че от 2021 г. ползването на мобилната пътека за най-малките става платена – 15 лв за цял ден и 10 лв след 12:00 ч.

Промоционални цени на лифт картите през месец януари ще са валидни в дните от 11-ти до 15-ти и от 18-ти до 22-ри януари (включително), както и след 8 март 2021 година. WiFi точките в двете ски-зони този сезон ще са усилени.

В курорта Пампорово са интегрирани нови метеостанции, които, заедно с автоматичната система Snowtis, ще предоставят актуална информация за климатичните условия по пистите и лифтовете.

– От миналия сезон остава отстъпката от 15% на СПА услугите в СПА центъра на Хотел Перелик срещу закупена лифт карта.