Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия през погледа на агент бизнес пътувания?

В края на всяка календарна година, обикновено идва време за равносметка на отминалите 365 дни. Какви мечти сме имали и какво сме си пожелали през Старата година? С какви очаквания сме посрещнали Новата? Успяхме ли да постигнем поставените цели и доволни ли сме от резултатите? Има ли нещо, за което съжаляваме, че сме искали, но не сме успели да променим? Може би винаги има поне едно такова нещо, затова през всеки декември, гледаме с надежда и очакване към Новата година.

Какво обаче ни донесе 2020 година? Не беше обикновена, нали?

Точно тази тема сме разгледали в новата ни рубрика „Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия?“.

В следващите няколко статии ще Ви запознаем с част от служителите на Сън Сприй Травъл Партнер и техния поглед назад, към отминалата 2020 година.

Днес ще Ви представим гледната точка на Гавраил Каров:

Гави – бързата ръка
Официално: Гавраил Каров, Бизнес пътувания в чужбина
Реално: сценаристът, прикрит в кожата на туристически агент

Как оцелявам по време на пандемия?“:

Прочетох една статия в интернет за зараждащата се зараза. Започнах да се интересувам за разпространението на болестта. Търсих в интернет пространството още новини за разпространението на вируса. Гледах видеа как хората припадат по улиците на Ухан, броя на заразените се увеличаваше с всяка измината минута. Въпреки нещата, които бях прочел, не си давах ясна представа за сериозността на това, което ни предстоеше. Отначало си представях, че заразата ще премине за около 3 – 4 месеца и всичко ще свърши. Дори си помислих, че вируса няма да дойде до нашите дължини и ширини. Първият път, когато бяхме затворени по домовете си, започнах да мисля по друг начин. Дадох си сметка, че има вирус, който поваля хората, но по никакъв начин не бях съгласен, че човек може да умре от болестта. Всичко е до имунна система – ако човек има силна защита, то тогава може да изкара и болестта на крак. В противен случай, ако пациентът има други хронични заболявания, то тогава може и по-трудно да пребори болестта. Опитвам се да живея по начина, по който съм живял преди пандемията, абстрахирайки се от всички новини заливащи ни всеки ден. Не трябва да позволявате на пандемията да обремени до толкова съзнанието ви, че да изпадате в депресии или други лоши състояния.

Пандемията ни удари и в професионален план. Отначало командировките на клиентите започнаха да намаляват до един момент, когато всички пътувания в чужбина бяха спрени. Започнаха виртуалните срещи, технологиите започнаха да навлизат в ежедневието ни с бясна скорост. Чрез използване на виртуалните канали, започнаха да се осъществяват конгреси, семинари, мероприятия. Започнаха да се провеждат срещи, чрез които хората осъществяваха своите командировки. Всички фирми търсеха резервни варианти, за да могат тези срещи да бъдат проведени. Започнахме да живеем по-виртуално отколкото е необходимо. Извършвахме дейности извън нашия комфорт. Започнахме да създаваме игри, с които да спечелим вниманието на клиентите ни. Изградихме виртуални стаи за осъществяване на онлайн срещи, коледни партита и фирмени тиймбилдинги. Може би това е временно решение докато заразата не премине, докато въздухът стане безопасен за дишане. Липсва ми работата, която вършех с огромно желание, и мотивация да постигам добри и задоволяващи резултати. Липсва ми работната атмосфера, където кипеше от страхотно настроение и забавни моменти. В тези тежки моменти, разбираш колко гъвкав и адаптивен може да си и да продължиш да се бориш, да бъдеш мотивиран. Достатъчно позитивен човек съм и смятам, че най-тежкото и най-трудните месеца са вече зад нас и доброто тепърва предстои. Мисля си, че има светлина в тунела и вървим към нея със забързани крачки. В близко бъдеще мисля, че всичко ще започне да се заражда, да имаме живота, който живяхме преди този бич. С всеки изминал ден, седмица, месец, ще се върне нашият предишен живот. Хората ще започнат за пътуват по работа и за удоволствие. Офисите ще се напълнят с хора, настроението ще се върне, щастливите моменти ще наситят нашето ежедневие.

Автор:
Гавраил Каров
Бизнес пътувания в чужбина

Коментарите са изключени.