Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия през погледа на консултант лични пътувания?

В края на всяка календарна година, обикновено идва време за равносметка на отминалите 365 дни. Какви мечти сме имали и какво сме си пожелали през Старата година? С какви очаквания сме посрещнали Новата? Успяхме ли да постигнем поставените цели и доволни ли сме от резултатите? Има ли нещо, за което съжаляваме, че сме искали, но не сме успели да променим? Може би винаги има поне едно такова нещо, затова през всеки декември, гледаме с надежда и очакване към Новата година.

Какво обаче ни донесе 2020 година? Не беше обикновена, нали?

Точно тази тема сме разгледали в новата ни рубрика „Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия?“.

В следващите няколко статии ще Ви запознаем с част от служителите на Сън Сприй Травъл Партнер и техния поглед назад, към отминалата 2020 година.

Днес ще Ви представим гледната точка на Мариана Кожухарова:

Мани – mini leisure-treasure
Официално: Мариана Кожухарова, Консултант лични пътувания
Реално: тя винаги знае по-добре от теб къде искаш да отидеш

Как оцелявам по време на пандемия?“:

„Как се променихме по време на пандемията“ е въпросът, който може би ще си задаваме дълго време след като отмине тя. Всички преминахме и продължаваме да преминаваме през трудни за нас моменти. Защо са трудни ли? Най-вече, защото са непознати. Целият ни досегашен свят, с който бяхме свикнали се промени неимоверно. А за тези от нас, чиято работа беше най-засегната от кризата, предизвикателството беше най-голямо.

Всеки преминава сам като личност през това изпитание. Всеки от нас е изпитвал страх, паника и ужас при мисълта, че може да загуби близък или роднина за толкова кратко време. Всеки от нас беше поставен в непознатата досега виртуална среда. Започнахме да работим затворени вкъщи, организирахме срещи и оперативки онлайн, не знаехме дали ще продължим да имаме работа… Дали въобще ще продължи да съществува секторът, в който работим.

Забраниха ни да организираме партита, тиймбилдинги и всякакъв вид събития, забраниха ни да правим организирани екскурзии.. Общо взето бяхме с вързани ръце и реално не можехме да извършваме основната дейност на фирмата. НО тук идва и позитивното! Макар да беше трудно, макар да бяхме объркани, за нито един момент не спряхме и не се отказахме. Всъщност тази сложна и непозната ситуация ни постави в безизходица, която роди нови и различни идеи. Понякога да нямаш избор е най-доброто, което може да ти се случи. Защо ли?

Защото това ти дава посока. Посока, в която да мислиш, посока, в която да се развиваш. Какво направихме ние? Създадохме нови продукти, на които най-вероятно нямаше да обърнем внимание при други обстоятелства (просто, защото нямаше да имаме време, за да мислим върху тяхното развитие и приложение).

Адаптирахме платформа за организиране на outdoor активности към indoor активности и по този начин осигурихме използването й от дивана вкъщи, или дори от работното място. Създадохме хибридни събития, в това число и коледни партита, и помогнахме на големи фирми да запазят духа и мотивацията на своите служители. Доразвихме блога си, като засегнахме в него нови и интересни теми. Създадохме студио от типа Green Box, откъдето можем да организираме Вашето хибридно парти и други активности.

Какъв е изводът? Когато ситуацията се променя, налага и промяна в мисленето ти. Въображението ти започва да работи по друг начин и не е изключено да откриеш в себе си неподозиран талант за неща, които не си и предполагал.

И всъщност най-големите проекти се раждат в условия на криза! Можеш да обърнеш негативите в позитиви, стига да знаеш накъде духа вятърът 🙂

Тогава въпросът, който трябва да си задаваме е Ефектът от наложилата се ситуация изцяло негативен ли е?“

Автор:
Мариана Кожухарова
Консултант лични пътувания

Коментарите са изключени.