Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия през погледа на агент бизнес пътувания в България?

В края на всяка календарна година, обикновено идва време за равносметка на отминалите 365 дни. Какви мечти сме имали и какво сме си пожелали през Старата година? С какви очаквания сме посрещнали Новата? Успяхме ли да постигнем поставените цели и доволни ли сме от резултатите? Има ли нещо, за което съжаляваме, че сме искали, но не сме успели да променим? Може би винаги има поне едно такова нещо, затова през всеки декември, гледаме с надежда и очакване към Новата година.

Какво обаче ни донесе 2020 година? Не беше обикновена, нали?

Точно тази тема сме разгледали в новата ни рубрика „Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия?“.

В следващите няколко статии ще Ви запознаем с част от служителите на Сън Сприй Травъл Партнер и техния поглед назад, към отминалата 2020 година.

Днес ще Ви представим гледната точка на Гергана Енчева:

Гери – алчната за работа
Официално: Гергана Енчева, Бизнес пътувания в България
Реално: повелителят на всички хотели, стаи за гости, бунгала и апартаменти

Как оцелявам по време на пандемия?“:

Сигурно много хора си казват „ Светът, който познавахме преди пандемията от новия коронавирус COVID-19, си отиде. „

Според мен настоящата пандемия няма да доведе до рязка промяна в мисленето и начина на живот на повечето хора. Пандемията ще се помни от всеки, ала колко дълбока и трайна следа ще остави в нас, зависи от много обстоятелства, най-вече от това доколко пряко и силно е засегнат всеки един от нас. Ако даден човек премине през медицинско премеждие, или дори загуби близък, загуби работата си или други негативни емоции, то влиянието на кризата върху него ще е много по -силно и за по – дълго време. Но колкото и да са тези хора, те заедно с останалите, които вероятно възприемат пандемията като нещо досадно в обичайния си начин на живот, всички ние искаме да я забравим колкото се може по-бързо и да се върнем в познатите часове на  всекидневието, от преди пандемията.

Кризите в нашия живот са нещото, което директно ни изстрелва извън зоната ни на комфорт. Точно това се случва и днес с пандемията от коронавируса.

Едната група от хора изпада в ступор – толкова са уплашени и притеснени, че не могат да реагират и ограничават действията си, заради страх от неизвестност и несигурност. Те се изолират и се затварят в себе си. Другата група от хора приемат кризата като възможност, от която да се възползват. Те реагират абсолютно противоположно, сякаш цял живот са чакали този момент, за да се отличат. Мисля, че точно това направихме в офиса. Успяхме да обсъдим и реализираме идеи, за които досега не сме имали възможност или сме отлагали във времето. 

Сигурна съм за себе си, че точно онези първи дни, в които имахме онлайн срещи всеки ден, ми помогнаха да запазя духа си спокоен от гледна точка на моята работа във фирмата и нейното бъдеще. Тогава по време на дискусиите бях много приятно изненадана как можем да се развиваме не само в традиционната туристическа дейност, а и какви допълнителни възможности можем да предложим на нашите клиенти. Точно тогава видях, че колегите от офиса имаме силна връзка помежду си, разпределяхме се в групи или отбори, без да има значение кой с кого ще бъде и изпълнявахме поставените задачи с желание и интерес.

Също така, клиентите с които работя всеки ден,  ми дават надежда, че нашата фирма няма да спре да се развива!

На мен най-много ми липсва физическото присъствие в офиса, но ако имах по-голяма смелост, нищо нямаше да пречи да съм в него всеки ден 😊

И така мили колеги, нямам търпение отново да се видим на живо 😊 а дотогава спазвайте обичайния си режим всеки ден, ставайте сутрин  и се обличайте, все едно ще излизате навън; оправяйте си леглото и чистете къщата, правете упражнения; ако приемате медикаменти, пийте ги редовно; хранете се с нормална здравословна храна и се старайте всеки ден в менюто ви да има много плодове и зеленчуци, подредете работното си пространство и работете съсредоточено, с кратки почивки 😊

Целувки от мен :*

Гери

Автор:
Гергана Енчева
Бизнес пътувания в България