Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия през погледа на агент бизнес пътувания в чужбина?


В края на всяка календарна година, обикновено идва време за равносметка на отминалите 365 дни. Какви мечти сме имали и какво сме си пожелали през Старата година? С какви очаквания сме посрещнали Новата? Успяхме ли да постигнем поставените цели и доволни ли сме от резултатите? Има ли нещо, за което съжаляваме, че сме искали, но не сме успели да променим? Може би винаги има поне едно такова нещо, затова през всеки декември, гледаме с надежда и очакване към Новата година.

Какво обаче ни донесе 2020 година? Не беше обикновена, нали?

Точно тази тема сме разгледали в новата ни рубрика „Как оцелява Сън Сприй по време на пандемия?“.

В следващите няколко статии ще Ви запознаем с част от служителите на Сън Сприй Травъл Партнер и техния поглед назад, към отминалата 2020 година.

Днес ще Ви представим гледната точка на Милена Василева:

Милена – наземен контрол
Официално: Милена Василева, Бизнес пътувания в чужбина
Реално: оперативен булдозер с 1000% КПД

Как оцелявам по време на пандемия?“:

Равносметка и надежда за 2021!

В края на всяка календарна година, обикновено идва време за равносметка и кроене на планове за следващата.

В навечерието на едни от най-светлите празници и обръщайки се към отминалите месеци, за мен 2020  ще остане годината на страха и безвремието – страх за живота , за този на близки и приятели, страх за физическо и психическо оцеляване. Годината с много дни вкъщи.

Все още не ми се вярва, че е реалност. Започна добре, бих казала, че всичко си беше подредено и по-начина по който ми се искаше и в личен и в професионален план. До онзи петък 13 през март..

Новините от Китай бяха стряскащи, но далечни. Предупреждаваха, че и до нас ще стигне, но не ни се вярваше. Може би ще ни пропусне,  а и дали наистина е толкова страшно?! Започнахме да разсъждаваме. Някои се изплашиха повече от други.

Стана бързо. Телефонът в офиса спря да звъни, мейлът също не помръдваше. Анулирахме полети и хотелски резервации, направени седмици и месеци преди това за по- добра цена. Но ..нищо ще мине бързо и пак ще ги направим. Така си мислихме поне.

Започна първа серия от стоенето вкъщи. Първите регистрирани случаи сякаш ни стресираха най-много. Явно „китайското чудо“ е дошло. Подсигурихме си провизии, за да не излизаме, купихме и тоалетна хартия, затворихме и заключихме вратите на домовете си с надеждата, че вирусът няма да ни намери. Гледах философски на нещата тогава, даже ако трябва да съм искрена, добре дошло ми беше малко време да си постоя вкъщи с децата. Имахме нужда, и те, и аз. Така се запознах със  Zoom  и  определено се забавлявах с първите  онлайн часове по музика и физкултура. 😊

Добутахме до лятото. Обичам го този сезон. Сложихме розовите очила и се опитахме да живеем и работим нормално, напук на вируса и без да си позволяваме да мислим за есента и зимата. Не стигнахме до гръцкото море, но пък нищо, и нашето става.

Имаше и резервации, мейлът също правеше опити да се събуди, колкото да ни вдъхне усещането, че всичко ще се оправи.

Със смяната на сезона сякаш и вирусът стана по-жесток към нас. Много заразени, здравната система не издържа, държавата е в хаос, хората са объркани и разделени в мисленето си. Някои не пребориха вируса.

Отново децата са вкъщи. И сега какво? Пак пижамата става официално облекло, отново в Zoom, отново това безвремие…

Е не е само това, случват се и други неща. Креативните колеги се впуснаха да разработват виртуални продукти. Виртулен тиймбилдинг или Коледно парти за 100 и повече човека? Да, получава се и е забавно. Това със сигурност ще помогне на нас като екип и на клиентите ни да преминат през това предизвикателство Ковид 19. Ще помогне като създаде настроение и ни разсее от заобикалящата действителност. И най-важното-безопасно е.. 🙂

Украсих си елхата/никога не съм го правила толкова рано/ и очаквам  много подаръци под нея. Лампичките светят през целия ден, децата се радват. И аз се радвам с тях, и заради тях, и си пожелавам да изпратим 2020 живи и здрави, да забравим думата Корона вирус възможно най-скоро и да се върнем към старото нормално – да живеем пълноценно, да се виждаме с близките и приятелите си без страх, да работим в офиса, да пътуваме и да се радваме, да плануваме и да мечтаем…

Сигурна съм ,че ни очаква добра 2021. 😊

Автор:
Милена Василева
Бизнес пътувания в чужбина

Коментарите са изключени.