Новото „нормално“! – Хибридните събития!

А Вие какво мислите за хибридните събития?

Скъпи клиенти и приятели,

Нетърпеливи сме да Ви запознаем с нашата нова тематична рубрика, наречена Новото „нормално“!. Колкото и да се съпротивляваме и да не искаме да го приемем, крайно време е да признаем, че с настъпването на 2020 година животът ни, както и целият свят, се промениха. Появата на Ковид-19 ще остави у нас трайни следи и ще промени много от нещата, с които бяхме свикнали. Въведените социални мерки във връзка с ограничаване разпространението на новия вирус, доведоха до редица промени в социалния ни живот, с който така добре бяхме свикнали.

За много от любимите ни дестинации беше въведена 14-дневна карантина, а за някои дори има забрана за посещение. Преустановиха се груповите пътувания, като останаха възможни само индивидуалните такива. Посещението на заведения, ресторанти, барове, дискотеки, беше ограничено под формата на запълването им на половин или дори по-малък капацитет, а някои от тях бяха затворени. Провеждането на спортни събития остана без публика. В театрите и кината също има ограничения за броя на зрителите. Провеждането на най-различни събития като сватби, тържества, коледни партита, тиймбилдинги, също беше изменено. Позволяват се такива само за до 30 човека.
Всичко изброено по-горе дава отражение върху нормалния начин на живот, с който бяхме свикнали, и съответно върху нашата психика. Има обаче един факт, който е неоспорим. Човечеството се е справяло и ще продължи да се справя с всякакви трудности и ситуации. Хората са адаптивни и иновативни. Във всеки минус, можеш да видиш и плюс. От всяка загуба, да извлечеш поука. Във всяко ограничение, да намериш възможност.

Първото от поредицата Новото „нормално“!, с което бихме искали да Ви запознаем, са т.нар. хибридни събития – нещо различно, на което ни научи Ковид-19, и което едва ли бихме приложили при други обстоятелства. Оказа се, че този тип събития, са безопасни за служителите и силно ефективни за работодателите. Докато виртуалните събития не могат изцяло да заменят живия контакт и преживяване, то хибридните събития набират все по-голяма популярност и се смятат за събитията на бъдещето.
Какво е хибридно събитие? – Хибридните събития обединяват традиционните събития на живо и виртуалните събития. Те се организират на физическа локация с всички обичайни елементи на едно живо събитие, но с ограничен брой присъстващи. Възможно е на място да присъстват само модераторите и организаторите на събитието, а останалата част да е под формата на интерактивна конференция. Но е възможно, също така, и присъствието на публика, съобразена с противоепидемичните изисквания и ограничения, като същевременно останалите участници са в интерактивна връзка от разстояние. Този тип събития са подходящи както за мултинационални компании или такива с много офиси на различни локации, така и за всички събития с много на брой участници, за които не е подходящо да се събират на едно място и няма подходяща зала, която да ги побере. Това могат да са фирмени обучения, тиймбилдинг, международни форуми и конференции, дори празненства като коледно парти. За по-пълноценното преживяване на участниците от разстояние, те могат да бъдат снабдени предварително с всички необходими аксесоари и материали, които ще получат и участниците на живо.

Чудите се какви са предимствата на хибридните събития? Ето ги и тях:

– Възможност за участие на голям брой хора едновременно, без значение от локацията. В резултат се спестяват време и разходи за транспорт на всички до локацията.

– По-лесно намиране на подходяща локация заради по-малкия брой присъстващи на живо. Противоепидемичните мерки силно ограничават капацитета на залите, а спазването на адекватна дистанция е трудно осъществимо по време на празненства.

– Намалени разходи за наем на локация и обслужващ персонал по време на събитието. Ако локално присъстват само организаторите, може да се използват и малки, но уютни зали с красив декор, от които да се излъчва. Залите на Sun Spree Travel Partner Event Center са изключително подходящи за целта, тъй като имат и необходимото техническо обезпечаване за безпроблемното провеждане на хибридни събития.

– Намалени разходи за дезинфекция, стерилизация, здравен филтър и подобни при събирането на много хора на едно място. Елиминиран риск от разпространение на заразни болести, който не може да бъде напълно изключен, дори при спазване на всички санитарни мерки.

Хибридните събития са неизбежна част от новото „нормално“ и техният успех зависи както от креативността и опита на организаторите, така и от настройката и желанието на участниците. При добре свършена подготовка, хибридните и онлайн събитията може да станат любими на вашия екип.

И докато чакаме нещата да се нормализират и всичко да тръгне отново с пълни обороти, докато се подготвяме за така дългоочакваните събития, ние от Sun Spree Travel Partner Ви каним да отпразнуваме Коледа с хибридно коледно парти.
На база на опита ни с онлайн и офлайн събития, разработихме собствено предложение за хибридно събитие тип виртуално коледно парти, което включва:

• Предоставяне на помещение в SSTP Event Center, което да служи за централно студио;

• Декорация на помещението, според избраната тема за парти: Карибско парти, Super Stars парти, Гетсби и др.;

• Осигуряване на парти аксесоари, според темата на събитието, за всеки един служител;

• Осигуряване на озвучителна техника;

• Осигуряване на записваща техника;

• Изготвяне на видеоклип, с най-интересните моменти от събитието;

• Предоставяне на брандиран DVD диск, за всеки един служител, със запис от събитието;

• Осигуряване на професионален водещ/актьор;

• Организиране на церемония Служител на годината с различни номинации и категории;

• Осигуряване на предплатени индивидуални или групови ваучери за награди;

• Подготовка на подаръчни пакети за всеки един служител;

• Подготовка на кетъринг за всеки един служител;

• Осигуряване на доставка на подаръчни пакети и кетъринг за всички служители;

• Управление на дигитална платформа по време на събитието;

• Осигуряване на костюми за водещите на събитието;

• Организация транспорт и необходима техника за 2 бр. мобилни екипа, които да излъчват на живо по време на събитието;

• Предварителен запис и обработка на видеоклипове с поздравления от ТОП мениджмънта;

• Създаване на индивидуална фирмена игра, през MooveTEAM платформа https://www.mooveteam.com/bg/

• Осигуряване на фасилитатор по време на самата игра;

• Изготвяне на сценарии за цялото събитие;

Свържете се с нас, за да ви предложим най-подходящия формат на събитие за Вашия екип!

Пишете ни: sales@sunspreetravelpartner.com
Обадете ни се: 0879605392

Коментарите са изключени.